logo

Als je kindje tandjes krijgt

logo
Als je kindje tandjes krijgt

Het is ontzettend vervelend voor je kindje als de tandjes doorkomen. Het gedrag van je kindje kan heel erg veranderen. Wat kun je verwachten en wat kun je er tegen doen?

Symptomen

Als je kindje tandjes krijgt dan kun je dat merken aan zijn of haar gedrag. Je kindje wordt hangerig, heeft koorts, kan niet meer slapen en eten en zit veel te huilen. Vaak kwijlt je baby heel erg en bijt het op van alles. Als je voelt in het mondje dan voel je een bult die er rood en gezwollen uitziet.

Wat kun je als ouder doen?

Geef je kindje extra aandacht, want het doorkomen van de tanden doet ontzettend veel pijn. Neem hem of haar lekker op schoot en lees wat voor uit een boekje. Probeer de aandacht af te leiden door leuke liedjes te zingen of gewoon gezellig te kletsen. Je kunt een bijtring in de koelkast leggen en deze aan je kindje geven. Dit zorgt voor verkoeling in de mond. Voor het slapen gaan kun je je kindje een zetpil geven. Er zijn speciale zetpillen verkrijgbaar voor kleine kinderen. Ook kun je druppeltjes kopen die je in de mond kunt uitsmeren zoals Dentinox. Dit verzacht de pijn. Heeft je kindje er heel veel last van en duurt dit volgens jou te lang, ga dan naar de dokter.

Comments are closed.

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes