logo

Handige tips als je zwanger bent

logo

Gefeliciteerd!! Je bent zwanger! Maar wat nu? Er komt waarschijnlijk een heleboel op je af nu en in de komende maanden. Wat moet je allemaal regelen, wat moet je voortaan laten en wat mag je nog wel doen? Allemaal dingen om goed over na te denken.

Na de positieve test

Als je een positieve test in handen hebt, is de eerste emotie die je bij opkomt waarschijnlijk blijdschap. Maar daarna slaat vaak de twijfel toe en bedenk je je dat er vast heel veel dingen zijn die je nog helemaal niet weet, maar eigenlijk wel zou moeten weten. Gelukkig heb je nog heel wat maanden de tijd om aan het idee te wennen, dus geniet eerst maar even van het idee dat jullie vader en moeder gaan worden.

Informatie verkrijgen

Als je zwanger bent sta je onder controle bij een verloskundige of gynaecoloog, hij of zij is jouw eerste bron van informatie. En bij het kraamzorgbureau kun je terecht met je vragen omtrent de verzorging van je kindje. Je krijgt in de loop van je zwangerschap een intakegesprek met een kraamverzorgster en hij of zij zal je precies uitleggen wat de eerste weken belangrijk is. Natuurlijk kun je ook voor advies (zoals over de babyuitzet) terecht in de verschillende babywinkels.
Maar tegenwoordig is het internet ook een goede bron om info voor aankomende ouders te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld op diverse fora met je vragen terecht bij ervaren ouders, maar er zijn ook genoeg informatiewebsites te vinden. Daarnaast komt er vast een heleboel (gevraagd en ongevraagd) advies jouw kant op, als iedereen van je zwangerschap op de hoogte is. Je kindje is de komende maanden hét onderwerp van gesprek. Al snel zal je merken dat die eerste twijfel helemaal niet nodig was en het uiteindelijk allemaal duidelijk wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes