logo

Het leed dat tandjes heet

logo
Het leed dat tandjes heet

Alweer 1 jaar!
Ons zoontje is twee weken terug alweer 1 jaar geworden. Op zijn eerste verjaardag had hij 4 tandjes die één voor één waren doorgekomen en stuk voor stuk veel leed veroorzaakten. Jengelen, bijten op alles wat los en vast zat, niets was goed.

Toen ineens werd het rustig. Het leek of de rest van de tanden/kiezen het wel prima vonden op de plaats waar ze zaten en niet van plan waren om tevoorschijn te komen. Voor ons als ouders héérlijk want dat scheelde een hoop ellende en onrust.

En daar was hij dan
Tot ik anderhalve week terug zijn tandjes aan het poetsen was en een vijfde tandje zag zitten! Zomaar! Geen gehuil, geen gebijt, geen ellende, gewoon een vijfde tandje. Wat een luxe! Maar tot mijn grote schrik zag ik later die week dat er ineens meerdere tandjes zitten te wringen. Overal witte puntjes en hier en daar een tandje wat zich al een heel klein stukje naar buiten heeft weten te werken. En ja hoor. De arme kleine man heeft er weer flink last van.

Afleiding
Geen middel wat écht werkt en het enige wat het leed ook maar iets verzacht is afleiden. Veel naar buiten gaan en dingen doen die hij leuk en interessant vind. We wandelen, fietsen en rijden dus met de auto wat af de laatste dagen. Zolang hij nieuwe dingen ziet lijkt de pijn een beetje vergeten. Gelukkig gaat het nachtelijke slapen nog wel erg goed. Dat is dan nog een enorm pluspunt. Toch hoop ik dat die tandjes een beetje haast maken zodat we (en vooral zoonlief) er snel weer vanaf zijn!

baby bijtring

Bron: www.cheapbaby.nl

Comments are closed.

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes