logo

Hoe vermaak je je kinderen in de auto op vakantie?

logo
Hoe vermaak je je kinderen in de auto op vakantie?

Op vakantie gaan met het hele gezin. Het is de bedoeling dat dit een leuke ervaring gaat worden, maar de reis er naartoe kan voor een hoop problemen gaan zorgen. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen het naar de zin hebben? Wat vinden ze leuk om te doen in de auto en hoe kun je op de plaats van bestemming komen zonder al teveel oponthoud?

Laat ze even uitrazen

Als je kinderen hebt die rond de twee jaar zijn, dan is beweging ontzettend belangrijk. Uren in de auto zitten is een echte straf. Ze kunnen niet even rondrennen en mogen daarnaast ook niet teveel lawaai maken, want dan is de bestuurder snel afgeleid. Stop echt om de twee en een half uur en laat ze op de parkeerplaats even flink rennen. Zorg ervoor dat ze lekker moe zijn, zodat ze in de auto kunnen uitrusten van al deze inspanningen. Het kost je maar een half uurtje, maar je hebt er dan wel profijt van.

Zorg voor voldoende eten en drinken

Vooral als het warmer is, is het van groot belang om een fles vol met drinken in de auto te hebben, waar de kinderen uit kunnen drinken. Dit zorg voor verkoeling en ze hebben meteen iets te doen. Ook een lekker hapje om z’n tijd is een welkome afleiding.

Wees creatief met spelletjes

Je kunt er natuurlijk voor zorgen dat er spelletjes in de auto zijn. Daarnaast moet je zelf ook voor bezigheden zorgen. Doe af en toe het raam open en dicht en laat ze de wind door de haren voelen. Zing een leuk liedje en laat ze lekker meezingen. Zo zijn er nog meer leuke dingen te doen die de tocht naar de eindbestemming dragelijker voor je kinderen zullen maken.

Bron afbeelding

Comments are closed.

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes