logo

Lastig? Of gewoon verveling?

logo
Lastig? Of gewoon verveling?

Soms kan je dreumes best lastig zijn. Huilen, mopperen en ontzéttend ondeugend zijn en dat de hele dag door. Dit kan voor de ouders behoorlijk vermoeiend zijn en misschien leiden tot bezorgdheid. Toch kan de reden voor het gedrag van je kleintje erg simpel zijn…verveling!

Nieuwe vaardigheden

Langzaamaan wordt je kindje ouder en ouder en krijgt het steeds meer vaardigheden. Voordat je het in de gaten hebt, is je kindje toe aan nieuwe uitdagingen. Je kindje wilt zijn of haar nieuwe vaardigheden gebruiken en uitproberen en dat kan maar op een manier: door te ontdekken.

Maar wat als er niet veel te ontdekken valt? Het speelgoed wat tot nu toe altijd leuk was, is nu saai in de ogen van je kindje. Na twee minuten spelen is hij of zij het alweer beu en gaat op zoek naar iets anders. Na een tijdje slaat de verveling toe en daar wordt het kleintje niet vrolijk van!

Van engel naar bengel

Een kindje die zich verveelt, kan op zoek gaan naar ander vermaak. Het is er achter gekomen dat het van alles kan met zijn of haar handen en vingers en daar wil het natuurlijk wat mee doen. Ineens worden die knopjes van de stereo toch wel heel interessant. Net zoals de afstandsbediening, de telefoon en het wijnrek.

Voel je je al een zeur?

Wanneer ouders de hele dag bezig zijn met het roepen van “nee”, “niet doen” en “afblijven”, kunnen ze zich nogal een zeur voelen. Toch is het wel nodig want je kindje ziet nergens gevaar in. Ook is je kindje de grenzen aan het opzoeken en het is aan de ouders om die grenzen goed en consequent aan te geven.

Wat zou kunnen helpen, is nieuw speelgoed. Nieuwe dingen zijn altijd interessant en je kindje kan zich weer goed vermaken met het speelgoed. Hierdoor zou het weer wat rustiger in huis kunnen worden.

Comments are closed.

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes