logo

Praten met je baby

logo
Praten met je baby

Ik ben een vader van 2 prachtige kinderen van nu bijna 2 en bijna 3.

Wij krijgen heel vaak te horen dat onze kinderen voor hun leeftijd zo goed kunnen praten, nu ben je als ouder altijd blij en trots als men iets positiefs over je kindje zegt. Echter heeft dit onderwerp mij wel aan het denken gezet. Het kan toch geen toeval zijn dat beide kinderen zo ver voor lopen op hun leeftijdsgenootjes met hun taal? Hoe zou het komen?

De reden,

Laatst waren wij bij vrienden met ook een klein hummeltje, wat mij vrijwel meteen opviel is dat zij amper tot niet communiceren met hun kleintje, onder het mom van hij begrijpt mij toch niet. Toen viel bij mij het kwartje waardoor ik denk dat onze kindjes al een stuk verder zijn.

Alles wat wij bij die kleintjes deden van baby af aan vertelde we, dus bij het verschonen van een luier was het: “Nu gaan we je broekje uit doen, je rompertje open doen, je luiertje af doen enz enz.

Ik denk eerlijk waar dat dit de reden is dat ze beide zo goed praten, dus mijn advies aan alle ouders van Nederland: Praat met je kindje! Doe dit al vanaf de geboorte.

Vertel gewoon alles wat je doet, van huishoudelijke taken tot de verzorging van je baby. Op het moment dat je het gevoel krijgt dat je de aandacht van je kindje hebt, pak dit aan!! Gebruik die aandacht, want je kindje is niet dom, deze hummels zijn volgens mij slimmer dan je denkt. Ze slaan alles in die kleine hoofdjes op.

Ik denk dat dit dus de reden is dat ze al zo goed praten.

Danny

Bron afbeelding

Comments are closed.

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes