logo

Stoeltjes voor slimme baby’s

logo
Stoeltjes voor slimme baby’s

Veel jonge ouders kopen een wipstoeltje of krijgen er één tweedehands. Deze stoeltjes zijn praktisch, omdat je hiermee een andere houding voor je baby mogelijk maakt. Je kind kan veilig zitten en rondkijken en zichzelf vermaken met een speeltje. Ook kun je zo eenvoudig de eerste hapjes geven. Wat zijn de mogelijkheden en voordelen van een wipstoel en zijn er ook nadelen?

Je kind lekker vlakbij
Een wipstoel is bedoeld voor kindjes die nog niet zelfstandig kunnen zitten. Zo kan je kind er gezellig bij zitten in een groep. Of je kunt zelf even een klusje doen. Het is bovendien gezellig om met een wipstoel je baby lekker in de buurt te hebben. Meestal kun je het stoeltje ook in de slaapstand zetten, zodat je kleine even een dutje kan doen. Zorg dat je altijd zicht op je kind houdt, om ongelukken te voorkomen.

Het is o zo fijn voor je kind om dichtbij mama of papa te zijn. Daarnaast is het voor je zoon of dochter ook heel leerzaam om vanuit het stoeltje de ouders of andere familieleden te kunnen zien. Het is bekend dat wanneer baby’tjes contact kunnen maken met hun ouders, ze sneller de wereld om hen heen leren begrijpen. Laat je kind echter nooit te lang in de wipstoel zitten. Zeker als hij nog heel klein is, is dit te vermoeiend.

Wipstoeltje kopen
Let op de volgende zaken bij het kopen van een wipstoel:
Veiligheid en stabiliteit
– Voor welk gewicht en welke lengte is het stoeltje bedoeld? Je kindje mag niet teveel, maar ook niet te weinig bewegingsruimte hebben
– Afneembare kleding is handig, omdat je die goed kunt reinigen
– Er zijn slim ontworpen wipstoeltjes die je kunt bevestigen op een Stokke kinderstoel, zodat je baby ook aan tafel kan zitten en er helemaal bij hoort
– Een stoeltje met schommelfunctie, bijvoorbeeld van Nuna of Fisher-Price, zorgt voor de nodige geborgenheid.

Naast wipstoeltjes zijn ook Maxi Cosi stoeltjes erg praktisch om aan te schaffen voor je kind. In een Maxi Cosi autostoel kan je kind comfortabel en veilig meereizen wanneer je een gaat autorijden. voor iedereen die zijn of haar kind regelmatig meeneemt in de auto, is het aanschaffen van een Maxi Cosi een must.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes