logo

Thuis werken met kinderen

logo
Thuis werken met kinderen

Soms is er niets lekkerder dan thuis achter je laptop te zitten en meters te maken voor je werk. Vanuit huis werken zorgt er vaak voor dat je minder snel wordt afgeleid door telefoontjes en collega’s. Maar hoe werk je thuis wanneer je kinderen ook thuis zijn?

Slapende baby’s
Wanneer je een klein baby’tje hebt, is thuis werken best te doen. Omdat baby’s veel slapen kun je tijdens de dutjes van je kleintje makkelijk achter je computer kruipen om te werken. Ook wanneer je kleintje wakker is en tevreden aan het spelen is, is het mogelijk om lekker door te gaan.

Kleine peuters
Dreumesen en peuters kunnen meer aandacht van je vragen als ze thuis zijn, terwijl je je op je werk wilt concentreren. Geef je kinderen voldoende aandacht, werk tijdens de dutjes en geef je kindje ook iets te doen. Misschien kan je je kleintje wel bij je aan tafel of het bureau laten zitten tekenen, zodat jullie samen aan het werk zijn. Leg ook uit dat mama of papa even aan de slag moet, zodat je kleintje ook begrijpt dat papa of mama even geen spelletje kan doen.

Zieke kleintjes
Wanneer je kindje ziek is, is het niet altijd makkelijk om direct een oppas te regelen. Als je kleintje slaapt kun je natuurlijk aan het werk. Maar als je je niet kunt concentreren omdat je je een beetje zorgen maakt, dan kun je beter een vrije dag nemen.

Professioneel plekje
Het lastigste van thuis werken met kinderen is wellicht het moment dat je met een klant of collega moet bellen om te overleggen. Drukke kindjes op de achtergrond komt vaak niet professioneel over en het leidt je vaak af tijdens het gesprek. Zorg dat je je telefoongesprekken voert als je kinderen op de peuterspeelzaal zijn of slapen. Als je de ruimte ervoor hebt, trek je dan even terug in een eigen kantoortje of op de slaapkamer, zodat je rustig kunt praten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo
logo
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes